Συχνές Ερωτήσεις


  • Πώς Κλείνω ραντεβού για διαδικτυακή συνεδρία;

     

    Προκειμένου να κάνετε μία συνεδρία μέσω διαδικτύου είναι αναγκαίο να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο (internet). Θα χρειαστεί ακόμα να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή ή στο smartphone σας το δωρεάν πρόγραμμα Online κλήσεων SKYPE.


    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας μου. Σε αυτή την επικοινωνία μας θα μου πείτε περιληπτικά τι σας προβληματίζει, καθώς και πότε θέλετε να κλείσουμε ραντεβού. Θα σας δώσω τα στοιχεία του λογαριασμού μου ή paypal προκειμένου να προπληρώσετε τη συνεδρία και θα κανονίσουμε την ώρα και τη μέρα της διαδικτυακής μας συνάντησης.


    Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας σας, θα σας στείλω ταχυδρομικά την απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

  • Πώς θα καταλάβω ότι χρειάζεται να μιλήσω σε έναν ειδικό;

    Όταν βρίσκεστε σε αδιέξοδα με τις σχέσεις και τη ζωή σας, όταν νιώθετε εγκλωβισμένος/η σε καταστάσεις που σας δημιουργούν δυσφορία, όταν νιώθετε ότι η θλίψη και το άγχος σας είναι ανυπόφορα, τότε είναι καιρός να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό. Η αίσθηση της προσωπικής ανεπάρκειας, η αδυναμία λήψης αποφάσεων και η δυσκολία αντιμετώπισης μεγάλων αλλαγών στη ζωή που προκαλούν άγχος π.χ. διαζύγιο, είναι λόγοι για να ζητήσετε ψυχολογική υποστήριξη. Ακόμα, αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες με τη διαχείριση του βάρους σας και θέλετε να αντιμετωπίσετε τα ψυχολογικά αίτια μπορώ να σας βοηθήσω παρέχοντας εξειδικευμένη συμβουλευτική και υποστήριξη.


    Πέρα όμως από την αντιμετώπιση αρνητικών καταστάσεων, μπορείτε να μιλήσετε σε έναν ειδικό προκειμένου να βελτιώσετε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες καθώς και για να αναπτύξετε μία περαιτέρω αίσθηση ενδυνάμωσης.

  • Όποιος μιλάει σε ψυχολόγο σημαίνει ότι είναι σοβαρά διαταραγμένος;

    Κατηγορηματικά όχι. Παρότι εδώ και πολλά χρόνια η επίσκεψη σε ψυχολόγο θεωρούνταν ταμπού, τώρα ευτυχώς οι αντιλήψεις σχετικά με αυτό το θέμα έχουν αναθεωρηθεί. Στον ψυχολόγο μπορεί κάποιος να μιλήσει για το πώς θα διαχειριστεί έναν χωρισμό, για μία δυσαρέσκεια σε μία κοντινή του σχέση, για να μάθει πώς να καταπολεμά το άγχος του κλπ.. Οι ψυχολόγοι δεν χορηγούν φάρμακα και δεν είναι γιατροί.


    Σε περίπτωση που το άτομο που έχω απέναντί μου αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες, π.χ. ακούει φωνές ή σκέπτεται σοβαρά να αυτοκτονήσει, παραπέμπω σε ψυχίατρο, διότι αυτές οι καταστάσεις χρήζουν φαρμακολογικής κάλυψης.

  • Ο ψυχολόγος θα μου πει τι πρέπει να κάνω για να λύσω όλα μου τα προβλήματα;

    Ως ψυχολόγος, θα σας βοηθήσω να βρείτε εσείς τις λύσεις για τα θέματα που σας απασχολούν. Δεν ταιριάζουν όλες οι λύσεις σε όλους και δεν είναι ο ρόλος μου να λέω στους ανθρώπους τι ακριβώς να κάνουν.


    Μπορώ να προτείνω πρακτικές λύσεις και τεχνικές ανάλογα με το θέμα π.χ. δυσκολίες στη διαχείριση βάρους, διαχείριση άγχους, όμως ο τρόπος με τον οποίο θα διαχειριστείτε τις δυσκολίες σας είναι δική σας απόφαση. Ακόμα, εκπαιδεύω τα άτομα που με εμπιστεύονται σε έναν καινούργιο τρόπο σκέψης, ούτως ώστε αυτά να αξιολογήσουν ποιες λύσεις εξυπηρετούν τις προσωπικές επιθυμίες και ανάγκες τους.

  • Πόσες συνεδρίες πρέπει να κάνω για να δω βελτίωση;

    Αυτό εξαρτάται από το ποιο είναι το αίτημα σας και το κατά πόσο προσπαθείτε εσείς προσωπικά για να διευθετήσετε το ζήτημα που σας απασχολεί. Η ψυχοθεραπεία απαιτεί προσωπική δέσμευση και προσπάθεια, επιφέρει αλλαγή νοοτροπίας και χρειάζεται περισσότερο χρόνο από τη συμβουλευτική.


    Η συμβουλευτική είναι πολύ πιο σύντομη από την ψυχοθεραπεία και απαιτούνται λιγότερες συνεδρίες για να αντιμετωπιστούν ήπιες δυσκολίες.


    Σε κάθε περίπτωση, αλλαγή θα δείτε όταν συνειδητοποιήσετε ότι για να αλλάξει μία κατάσταση δεν είναι εποικοδομητικό να περιμένετε να αλλάξουν οι άλλοι. Απεναντίας, αλλάζοντας εσείς τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα, θα είστε ικανοί να παρέμβετε με τρόπο κατάλληλο και αποτελεσματικό.

Share by: